Balinanje v letu 2020

Sivi  časi. Ni prireditev, ni tekmovanj, ni novic… Odpovedano! Odpovedano!

Pa vendar je bilo balinanje v obdobju COVIDA  kot »pravi« šport omenjeno večkrat kot kdaj koli doslej. In v skladu s tem s tem smo vsaj balinarji tudi v teh pogojih »oddelali« svoj program.

Kot smo že poročali, je bilo tekmovanje  v ligah OBZ Ljubljana v sezoni 2019/2020 v pomladanskem času prekinjeno, obveljali so rezultati, doseženi po jesenskem delu lanskega leta.

V tej situaciji je Strahovica ob devetih zmagah (brez poraza) v II. ligi še enkrat več osvojila prvo mesto. S to popotnico smo pričeli tudi letošnjo sezono.

Na igrišča smo se vrnili avgusta. Sicer nekoliko  nepričakovano že v prvem kolu doma izgubili s konkurentom iz Ivančne Gorice, v nadaljevanju pa je šlo vse po napovedih in pričakovanjih, tako po jesenskem delu ponovno kraljujemo na vrhu. Vsi rezultati  in lestvica so na voljo na spletni strani OBZ Ljubljana (https://www.obzljubljana.com/joomsport_season/obzl-2-liga).

Ob tem naša ekipa tekmuje še v pokalu BZS (dvoboj z Logatcem preložen na pomlad), z eno dvojko pa smo nastopili tudi na državnem prvenstvu dvojk v Postojni.

V septembru smo se udeležili tudi tradicionalnega turnirja za pokal občine Vodice, za organizacijo je bil letos na vrsti Klub KUBU. Ekipa Strahovice  (na sliki) je tokrat osvojila drugo mesto.