Tradicionalna 22. čistilna akcija v občini Vodice

Glede na poslabšanje epidemiološke situacije v državi Občina Vodice odpoveduje individualno čistilno akcijo, ki je bila načrtovana v soboto, 10. aprila 2021. Kljub doslednemu upoštevanju vseh higienskih priporočil za preprečevanje okužb z novim koronavirusom ostaja visoko tveganje za širjenje okužb. V kolikor se boste na vašem sobotnem sprehodu vseeno odločili, da mimogrede odstranite kakšen odpadek iz okolja in s tem pripomorete k lepši in bolj zdravi podobi našega kraja, lahko vrečke z zbranimi odpadki odložite na avtobusna postajališča.

Za razumevanje in vašo pomoč se vam vnaprej prijazno zahvaljujemo.

***

Čisto in zdravo naravno okolje je plod odgovornega odnosa vsakega posameznika in truda mnogih prostovoljcev. S pričetkom pomladi so v številnih krajih po Sloveniji organizirane spomladanske čistilne akcije. V občini Vodice jih že vrsto let prirejamo v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi.

Vabimo vas, da podprete naša skupna prizadevanja za ohranjanje prijetnega bivanjskega prostora in se skupaj z nami udeležite 22. čistilne akcije v občini Vodice. Pridružite se nam v soboto, 10. aprila 2021, ob 9. uri, na enem od zbirnih mest (na parkirišču ob Kulturnim domom Vodice ali pred gasilskimi domovi v Zapogah, Repnjah, Polju, Bukovici in Kosezah), kjer bo vsak udeleženec prejel osnovna zaščitna sredstva (rokavice), vrečke za smeti ter simbolično darilo Občine Vodice. Koordinatorji posameznih zbirnih mest so območna prostovoljna gasilska društva.

Zaradi epidemije COVID-19 druženja pred in po zaključku čistilne akcije letos, žal, še ne bo mogoče izvesti. Čistilna akcija poteka individualno ali v družinskem krogu, na zbirnih mestih je obvezna uporaba obrazne zaščitne maske in upoštevanje varnostne razdalje od preostalih udeležencev.

Čistili bomo predvsem ceste, vodovarstvena območja in gozdne poti. Zbrani odpadki se bodo do 11.30 ure zbirali na naslednjih lokacijah:

  • Selo – nasproti avtobusne postaje,
  • Utik – pred domom krajanov,
  • Zapoge – pred gasilskim domom,
  • Repnje – pred gasilskim domom,
  • Polje – pred gasilskim domom,
  • Vodice – na parkirišču Kulturnega doma Vodice.

Prosimo vas, da na dan akcije odpadke na zgoraj navedene lokacije odložite najkasneje do 11.30 ure, ko bo Javno podjetje Komunala Vodice d.o.o. opravilo zadnji prevoz odpadkov v začasni zbirni center. Namen čistilne akcije ni čiščenje individualnih objektov, zato vas prosimo, da kosovne, kovinske in biološke odpadke, pohištveni les, biološke odpadke, zeleni odrez, kartonsko embalažo in steklo brezplačno deponirate v Začasni zbirni center Vodice.

Prosimo, da dosledno upoštevate navodila koordinatorjev in veljavne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Vsem občanom, ki boste skupaj z nami zavihali rokave in pomagali očistiti našo občino, se vnaprej zahvaljujemo. Z vašim trudom bomo tudi letos ustvarili lepše in zdravju prijaznejše okolje.

Vljudno vabljeni!