Ljubitelji teka po neokrnjenih gozdnih in makadamskih poteh smo se na tradicionalni prvi junijski petek zbrali na štartu že 40. Gozdnega teka po Rašici za pokal Gorenjskega odreda. Športniki vseh generacij so se podali v boj z minutami in sekundami na različno dolgih progah, speljanih po severnem pobočju Rašice in v okolici našega društva.

Tekmovanje so otvorili najmlajši otroci, ki šele spoznavajo svet športa. Vznemirjenje pred štartom je bilo pozabljeno, ko so po 200 metrih z nasmehom na obrazih prečkali ciljno črto in ponosno prevzeli ˝kolajno˝ in čokolado. Otroci do 5. razreda osnovne šole so pretekli 600, starejši (6. – 9. r) pa 2000 metrov.

Podelitvi nagrad najhitrejšim na otroških tekih je sledil štart članskih kategorij. Po vse prej kot lahki progi – ki sta jo letos otežili še sopara in vročina, za ohladitev pa je poskrbelo nekaj kapelj dežja – je teklo 27 tekačev.

Vzpone in spuste je na 5-kilometerski progi v ženski kategoriji najhitreje premagala Maruša Cijan Brkič s časom 25:15, med mladinci in veterani pa je bil na enaki progi najhitrejši Domen Žerjav (TK Šmarnogorska naveza) s časom 21:17. Med moškimi (21 – 60 let), ki so v dveh krogih pretekli 10 kilometrov je najhitrejši čas postavil Gašper Bregar (TK Šmarnogorska naveza) in sicer s časom 40:20. Vsi tekači so na razglasitvi rezultatov prejeli unikatno darilo (pirina moka, pirin rižek, ješprenj), omenjeni najhitrejši pa, kot že vrsto let, toplo ovčje krzno in jagnje. Nagrade je prispevala družinska kmetija Toneta Kosca iz Šinkovega Turna.

Prehodnega pokala Gorenjskega odreda letos zaradi nepopolnih ekip nismo podelili.

Prireditev ne bi uspela brez prostovoljcev in članov našega društva ter sponzorjev, zato se vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi dogodka zahvaljujemo in se veselimo sodelovanja v prihodnje.

Miha Kimovec,

Tekaška sekcija SD Strahovica

V priponkah uradni rezultati:

Rezultati teka 2022 otroci 600m

Rezultati teka 2022 otroci 2000m

Rezultati teka 2022 ženske 5400m

Rezultati teka 2022 moški 5400m

Rezultati teka 2022 moški 10000m

Foto: Srečo Merčun