Končano je svetovno prvenstvo v balinanju,  s ponovnim uspehom Aleša Borčnika. Tokrat je v hitrostnem zbijanju osvojil srebrno medaljo. Iskrene čestitke!

Velik uspeh je ponovno dosegla celotna naša reprezentanca, saj se v domovino vračajo s tremi zlatimi, eno srebrno in šestimi bronastimi medaljami. 

Posnetki s sobotnega dogajanja in ostale informacije so na strani Balinarske zveze Slovenije DOMOV (bzs.si)

Po koncu sobotnega finala hitrostnega zbijanja je srebrni Aleš Borčnik s simbolično gesto oznanil konec reprezentančne kariere. “Napočil je čas, da prepustim mesto mlajšim. Hvaležen sem, da sem že v mladih letih dobil priložnost v članski konkurenci. V 15 letih se je nabralo ogromno naslovov in lepih trenutkov. Seveda sem ciljal še na kakšen naslov več, vendar se vedno ne izide vse po načrtih. Svojim naslednikom želim veliko uspeha,” je ob slovesu povedal osvajalec lovorik v slovenskem dresu na svetovnih in evropskih prvenstvih ter svetovnih in sredozemskih igrah. (vir: Balinarska zveza Slovenije)

Aleš, čestitamo ti za vrhunske rezultate v vsej tvoji tekmovalni karieri. Z velikim veseljem in ponosom smo te spremljali na tekmovanjih na domačih tleh in povsod po svetu, stiskali pesti, se veselili s teboj in z velikim zanosom delili navdušenje, ko si domov prinesel celo vrsto medalj ter pokalov. S svojo vztrajnostjo in zagonom si v vzor in ponos tudi našemu društvu. Hvala ti za mnoge lepe trenutke!

vir: BZS
Veliko balinarskih užitkov še naprej!