XC Kočevje je letos dvodnevni dogodek.

V soboto, 29.05.2021, so se pomerile kategorije od U7 do U13, v nedeljo pa se tekmovalni program začne s kategorijo U15 in zaključi z dirko članov.

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je se na pravi tekmi udeležilo tudi 16 Strahcev in da je za nami uspešen dan.

Začeli smo v soncu, končali pa v blatu in dežju s širokim nasmehom na ustih. Naši mali Strahci so pokazali svoj talent, zagrizenost in predrznost v zelo zahtevnih razmerah. Naliv tik pred pričetkom tekmovanja je najprej odnesel tekmovanje na poligonu, nato pa prinesel obilico blata. V kategoriji do 7 let sta si tako Tine in Nace priborila 1. In 2. mesto, nato pa je med deklicami v cilj prišla na drugem mestu še Maja. V kategoriji do 9 let je med dečki z izredno borbenostjo v zadnjem krogu Rok splezal na 3. stopničko, za njim pa se je uvrstil na četrto mesto Jaša. Med deklicami sta blesteli Lara in Kiara, in sicer s 1. in 3. mestom. V kategoriji do 11 let se je z odlično vožnjo med močno konkurenco Nejc uspel prebiti na 5. mesto. V najštevilčnejši in najmočnejši kategoriji do 13 let sta barve Strahcev zastopala Blaž in Aljaž, ki v konkurenci izkušenih tekmovalcev nista bila v ospredju, vendar sta svoj krstni nastop odpeljala več kot odlično.
Strahci so pokazali, da v mlajših kategorijah sodijo ob bok največjim klubom v Sloveniji, kar je lepa popotnica za naprej!
Vsem želimo veliko uspeha na prihodnjih tekmah – kmalu v Kamniku.
Vse pohvale tudi trenerski ekipi, ki je v tako kratkem času uspela pripraviti naše male kolesarje za nastop na tekmah.