V nedeljo, 5. 9. 2021, so se v Ajdovščini gorski kolesarji pomerili na četrti dirki slovenskega pokala v olimpijskem krosu SloXcup. V lov za stopničkami so se v še vedno poletnem in vročem vremenu podali tudi naši Strahci. Naša odprava je tokrat štela 18. tekmovalcev in vsaj toliko navijačev. Tudi tokrat smo bili najhitrejši in najglasnejši. No, vsaj kar se tiče tekmovanja v najmlajših kategorijah U7 in U9, kjer so mladi Strahci zbrali 5 uvrstitev na zmagovalni oder.
Tokratni program tekmovanja je popestril tehnični poligon, kjer so se tekmovalci merili v spretnostni vožnji. Seštevek točk iz tehničnega poligona in tekme je nato določil končno razvrstitev in kar nekaj tekmovalcev je popravilo svojo uvrstitev na tekmi s točkami, osvojenimi na tehničnem poligonu. Upamo, da se bo v bodoče še več organizatorjev odločilo za uvedbo tehničnega poligona na tekmah, saj to prinaša dodatno popestritev in zabavo za mlade tekmovalce, hkrati pa spodbuja klube, da usmerjajo še več pozornosti v trening spretnostne vožnje, kar pa je najboljša popotnica, ki jo lahko otroci dobijo v mladih kategorijah.
Organizatorju tekme Črn trn čestitamo za odlično izpeljano tekmovanje in se zahvaljujemo za izkazano gostoljubje. Hvala tudi vsem staršem za obisk in navijanje ob progi. Hvala tudi Freestyle.si.
Ob koncu prihajajočo soboto, 11. 9., vabimo v naš športni center na revialno tekmo XC Rašica, kjer se bodo pomerili mladi tekmovalci do kategorije U13. Ob 13. uri pa sledi 25. Kronometer na Rašico. Več v prejšnjih objavah.