V nedeljo, 20. 6. 2021, so naši Strahci merili moči na XCO tekmi v sončnem in vročem Samoborju. Tokratna ekipa je štela 8 tekmovalcev. Proga za mlajše kategorije je potekala deloma po mestnem jedru, deloma pa po bližnjem parku.

 

Naši Strahci so se v močni mednarodni konkurenci ponovno odrezali odlično. V najmlajši kategoriji U7 je med dečki prvi v cilj pripeljal Tine Vertačnik. Na malo daljšem in tehnično bolj zahtevnem krogu so se pomerile kategorije U9, kjer je med deklicami na tretji stopničko stopila Lara Hajnrihar, med dečki U9 pa si je Rok Žavbi priboril odlično drugo mesto. V kategoriji U11 smo imeli 3 predstavnike in v močni mednarodni konkurenci se je najbolje uvrsti Oskar Bizjak, ki je dosegel 9. mesto. V kategoriji U13 smo imeli Aljaža Šimenc, ki pa po uvrstitvi ni bil pri vrhu. Poleg zahtevne in fizično naporne proge so se tekmovalci spopadali s hudo vročino, tako da gre zahvala tudi vsem spremljevalcem za oskrbo tekmovalcev z vodo.

 

Sedaj pa so naše moči že usmerjene na naslednjo tekmo, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. Tekma bo naslednji teden v Kamniku, kamor vabimo vse navijače, da pridejo spodbuja naše Strahce.

 

Na koncu hvala tudi našemu sponzorju trgovini Freestyle, ki nam je omogočila hladno senco v tej poletni vročini.