Še pred nekaj dnevi smo odštevali do pričetka, sedaj pa je že “pod streho”.  Kako smo se imeli? Preberite spodaj in si oglejte galerijo.

1. dan: komaj smo ga čakali pa je končno tu – smučarski tečaj, december 2021! Lansko leto tak čas namreč nismo smučali skupaj, zato smo bili letos toliko bolj neučakani, da čimprej stopimo na smuči in naredimo prve zavoje, naši najmlajši pa prve korake s smučarsko opremo. Vendar nas je, tako kot vsako leto, najprej čakal preizkus znanja, na podlagi katerega otroke razvrstimo v skupine. Najmlajši, začetniki so se v spodnjem delu smučišča navajali na smučarsko opremo in se učili najpomembnejšega dela smučanja – kako se ustaviti. Tisti, ki so osnovne tehnike že usvojili v prejšnjih smučarskih sezonah, pa smo se odpravili na vlečnico, kjer smo izpopolnjevali tehniko smučanja in se z velikim veseljem spuščali po belih strminah. Čas do malice je minil zelo hitro. Čaj in sendvič sta nam dala novih moči, nato pa hitro nazaj po smuči in na sneg. Kljub tehničnim zapletom po koncu smučanja, smo se nasmejani vrnili domov – smo si pa vsaj malo odpočili, tudi nogam je “regeneracija”  med čakanjem na prosto pot domov dobro dela. Se vidimo jutri!

2. dan smučarskega tečaja smo pričeli z ogrevanjem – igrami lovljenja, skakanja in ogrevalnimi vajami. Najmlajši so nato v spodnjem delu smučišča nadgrajevali znanja zaustavljanja, pluženja in zavijanja, nekateri od njih pa se tudi prvič podali na vlečnico. Bravo! Žal nismo uspeli fotografirati – paziti smo morali na smuči, da se niso prekrižale :). Nadaljevalne skupine tečajnikov so danes premagovale strmine, obarvane z modro barvo, ki v smučarskem žargonu označuje lažje smučarske proge. No, nekateri deli so bili tudi strmejši, označeni že z rdečo barvo, in smo morali močneje pritisniti smuči ob podlago. Danes smo imeli tudi super razgled – z vrha smučišča smo videli povsem do začetka vlečnic, kar nam je včeraj preprečila megla. Skratka, veliko novega smo se naučili in komaj čakamo na jutrišnji dan!

3. dan: mi, smučišče, sonce = najboljša kombinacija! Danes smo z “ogrevanjem” začeli že kar na avtobusu. Smučarski glasbeni hit Cik-cak nas je namreč spremljal vse do Kranjske Gore. Danes so vsi začetniki šli na vlečnico, nadaljevalne skupine pa so pridobivale nove tehnike in spoznavale nove proge. Imeli smo se enkratno in se naučili veliko novega. Jutri pa na žalost že zadnji dan …

4. dan: Tečaj Kranjska Gora december 2021 je “pod streho”. Zadnji dan smo dodobra izkoristili prav vsako vožnjo. Tudi začetniki, ki to pravzprav niti niso več, so se peljali z vrha vlečnice! Tudi sonce je poskrbelo za prav prijetno vzdušje. Ob koncu tečaja, kot je v naši navadi, smo pripravili še podelitev diplom za opravljen tečaj in manjšo praktično ter sladko pozornost. Vsem tečajnikom iskreno čestitamo za znanje, ki so ga pridobili.

Veseli nas, da se je letošnjega tečaja udeležilo rekordno število tečajnikov, da smo ga prestali brez poškodb in predvsem zdravi, kar je v današnjih dneh še posebej vredno.

Hvala vam, starši, za zaupanje. Srečno na smučeh in v letu, ki prihaja. Posebna zahvala gre še našim sponzorjem: Varuh zdravja – Vzajemna, Žito Ljubljana, Trgovina Bergant Vodice in ProEmba Vodice.

Ekipa učiteljev in spremljevalcev tečaja

SD Strahovica