1. dan

Težko smo ga čakali, a kdor čaka, na koncu res dočaka! Letos nas je še posebej veliko – kar dva avtobusa nadobudnih smučarjev, učiteljev in spremljevalcev. Pred vsakim smučanjem se je vedno potrebno ogreti in tako je bilo tudi danes. Za tem je sledil preizkus znanja. Vse tečajnike smo razvrstili v več skupin, ki se med seboj razlikujejo po znanju – vse od tistih, ki letos prvič stojijo na smučeh, do tistih, ki bodo svoje znanje, ki so ga usvojili lansko leto, utrdili in nadgradili. Več v foto utrinkih. Spremljajte nas še naprej!

2. dan

Smučarske rakete, snežne strele in kepe (pa še kakšno ime so si izmisli otroci za svoje skupine) smo danes spet zasedli smučišče v Kranjski Gori. Začetniki so utrjevali zaustavljanje in klinasto vijuganje na položnejših progah, smučarji nadaljevalnih skupin pa izpopolnjevali tehniko tudi na strmini. Najpomembnejše je, da smo uživali!

3. dan

Kranjska Gora nas je tudi 3. dan razveselila s krasnim vremenom. Danes so se začetniške skupine preizkusile na vlečnici na “krogce”. “Ne se usest'”, smo ves čas ponavljali, kar je pri taki vlečnici najbolj pomembno. Ostali tečajniki so se učili novih tehnik na strmejših in daljših progah.

4. dan

Pa smo prišli do konca našega smučarskega tečaja. Prav vsi tečajniki so se vozili z vlečnico, tudi tisti, ki so v ponedeljek prvič stali na smučkah. Nadaljevalne skupine so kot prejšnje dni spoznavale različne metode za izboljševanje njihovega smučanja in utrjevali znanje.

Ob koncu bi se radi zahvalili vam, starši, za zaupanje. Kar tri skupine začetnikov smo naučili prvih zavojev. Z vsemi tečajniki smo delili veselje do smučanja in jim pokazali, da je smučanje zabavno in velik užitek.
Vsak smučarski tečaj je izjemen, letošnji še posebej, saj je bil najštevilčnejši doslej. Ne glede na to – na koncu je najbolj pomembno to, da ni prišlo do poškodb. Ravno prav utrujeni smo Kranjski Gori še enkrat pomahali in si dejali: “Se vidimo spet februarja!”
Za nagrade, ki so jih otroci prejeli ob diplomah, se zahvaljujemo sponzorjem: Vzajemna Zdravtvena zavarovalnica, Žito d.o.o., Trgovina Bergant Vodice.