Za nami je 16. veleslalom za pokal Občine Vodice in 7. pohod na Krvavec, ki ga v soboto, 8. februarja 2020, ob slovenskem kulturnem prazniku, organizirala Občina Vodice v sodelovanju s Športnim društvom Victoria Club Vodice, Športno-planinskim društvom Gams, Rekreacijsko turističnim centrom Krvavec, Mešanim pevskim zborom Biser in Godbo Vodice.

Prešerno je bilo že zjutraj, ko smo se smučarji, deskarji, pohodniki, navijači in gledalci ob poskočnih koračnicah Godbe Vodice zbrali na spodnji postaji kabinske žičnice. Medtem smo se v družbi sokrajanov in prijateljev pripravljali na športni izziv, prevzemali svoje štartne številke in se krepčali z vodiškimi prestami.Prvi so na pot krenili pohodniki, ki so se pod vodstvom Športno-planinskega društva Gams odpravili proti vrhu Krvavca. Vseh 35 pohodnikov je v približno dveh urah in pol premagalo kar 998 metrov višinske razlike in osvojilo zastavljeni cilj. Ob deseti uri se je z veleslalomsko progo pomerilo 55 smučarjev in deskarjev. Vreme nam je bilo v letošnjem letu naklonjeno, vidljivost na progi je bila odlična in vsi tekmovalci so po svojih najboljših močeh opravili z veleslalomsko progo. Za svoj nastop so si zaslužili aplavz in čestitke gledalcev in navijačev, ki so ob progi navijali za svoje favorite.

Končani tekmi je sledila topla malica in sproščeno druženje na Plaži Krvavec, kjer smo počakali na kulturni program, ki sta nam ga pripravila Godba Vodice in Mešani pevski zbor Biser. Prireditev so popestrili tudi člani Folklorne skupine Sava Kranj, ki so se nam predstavili z Gorenjskimi plesi.

Od kulture smo se nato preselili k športu in razglasitvi rezultatov. Zbrane je nagovoril župan Aco Franc Šuštar, nato pa sta z vodjo tekmovanja Julijem Jerajem podelila priznanja najboljšim tekmovalcem. Najboljši moški čas je dosegel Blaž Pačuh s časom 22,43 sekunde, najboljšega ženskega pa Nina Kalshoven s časom 23,66 sekunde. Skupna zmaga je pripadla ekipi Victoria Club Vodice, ki so bili od drugouvrščene ekipe Strahovica hitrejši za 12,41 sekund. Na stopničke se je uvrstila tudi ekipa Bukovski Team Ski, ki je za zmagovalci zaostala za 25,89 sekund. Rezultati tekmovanja so dostopni na povezavi.

Organizatorjem se zahvaljujemo za čas in trud, ki so ga vložili, da tudi letošnji 16. veleslalom za pokal Občine Vodice in 7. pohod na Krvavec minil varno in brez poškodb. Posebna zahvala tudi vsem občanom za udeležbo in vsem sodelujočim kulturnim društvom za čudovit program.

Vsem občanom ponovno izrekamo čestitke ob slovenskem kulturnem prazniku!

Vir: https://www.vodice.si/objava/243064