Pred dnevi smo zaključili ligaško tekmovanje Območne balinarske zveze Ljubljana. Tekmovanja v naši zvezi potekajo v treh kakovostnih ligah, kot je poznavalcem znano, ekipa Strahovice že leta nastopa v II. ligi, po pričakovanjih smo bili uspešni tudi letos in ponovno zanesljivo osvojili 1. mesto. Tekmovanje v sezoni 2021/2022 je zaradi Covid ukrepov še vedno potekalo nekoliko drugače kot po navadi, skrajšano v dveh skupinah, v drugem delu smo se boljši med seboj pomerili za prvaka.

Letošnjo sezono smo odigrali 16 tekem, na igrišče je za našo ekipo letos stopilo 9 igralcev:

Bider Igor, Borčnik Mija, Hribar Lojze, Hribar Matjaž, Kosec Lojze, Krompič Samo, Podgoršek Boštjan, Špenko Franc in Borčnik Dare, registrirani igralci so še Borčnik Štrukelj Štefka, Hribar Ivan in Podgoršek Matic. Naj omenimo, da so v konkurenci vseh treh lig v tehničnih disciplinah naši igralci na vrhu z najboljšimi rezultati: igra v krog, Boštjan in Samo z rezultatom 27, Igor takoj za njima s 25, Boštjan pa še z tretjim rezultatom v poziciji, 3 x je nastreljal 21.

Hvala vsem igralcev, ki ste bili pripravljeni hoditi na tekme, vsaka tekma tekmovalcu odvzame vsaj 5 ur časa, upam, da je pri tem tudi nekaj užitka. Dosegli smo skupaj 13 zmag in 3 poraze, za tiste, ki jih rezultati zanimajo nekoliko bolj podrobno, prilagamo rezultate s celotno statistiko dosežkov naših igralcev.

OBZL 2. LIGA 2022_za prvaka

OBZL 2. LIGA 2. del rezultati

BAL_Analiza 21-22 spletna

Poleg ligaškega tekmovanja omenimo še balinarski turnir, ki smo ga pripravili na začetku sezone, v septembru 2021, sodelovali smo še na nekaj turnirjih pri sosednjih klubih. Aleš Borčnik je s srebrno medaljo na SP lani jeseni končal reprezentančno kariero, z igranjem pa nadaljuje v italijanskem prvenstvu, kjer je tudi letos z ekipo BRB Ivrea osvojil 1. mesto!

Hvala tudi navijačem in gledalcem za podporo in upamo na podoben odziv tudi v naslednji sezoni!

Za balinarsko sekcijo

Dare Borčnik