Maraton Franja BTC City je največji športno-rekreativni dogodek ne le pri nas, temveč tudi daleč naokoli. Letošnja 41. izvedba je po dveh letih okrnjene izvedbe zaradi ukrepov za omejevanje epidemije končno potekala tako, kot se za maraton spodobi, množična udeležba in veselo druženje tudi po odpeljani trasi.

Kolesarji so uživali na petih Franjinih trasah, ki so razdeljene glede na njihovo zahtevnost. Najbolj zagnani so zagrizli v 156-kilometrsko progo Maratona Franja BTC City. Sledil ji je Triglav mali maraton Franja s 97 kilometri. Udeleženci, ki so izbrali Barjanko Hervis, so kolesarili po vseh občinah Krajinskega parka Ljubljansko barje. Družine z otroki, šolsko mladino ter kolesarje začetnike je pričakala 21-kilometrska trasa IKEA Family družinskega maratona. Za najmlajše pa je bil tudi letos organiziran Vzajemkov otroški kolesarski izziv s 1200-metrsko krožno vožnjo po Slovenski cesti.

Tudi naši člani so sodelovali. Letos smo se v okviru Franje prvič udeležili Barjanke – rekreativna prireditev poteka dan pred obema klasičnima maratona. Pot, dolga 72 km, nas je vodila po ljubljanskem barju, v trikotniku med Ljubljano, Vrhniko in Igom, delno tudi po makadamskih odsekih. Luštno in zanimivo je bilo – letos smo bili trije, naslednje leto se nam morda pridruži še kdo.

Nekoliko bolj številčna pa je bila ekipa, ki se je podala na Maraton Franja. Vsem udeležencem čestitamo za udeležbo, še posebej Jožetu Lindiču, ki je v svoji kategoriji Maratona Franja osvojil 3. mesto.

“Praznik kolesarjenja” je za nami, v prihodnje pa želimo še veliko prijetnih kolesarskih izletov in uspešnih maratonov.

Več v fotogaleriji in TUKAJ