Preteklo nedeljo 27.3. je v Vrtojbi klub Deš Fleš organiziral uvodno dirko sezone SloXcup.

Dirka UCI C1 kategorije je poleg slovenskih privabila tudi številne tuje tekmovalce iz sosednje Italije in Hrvaške pa tudi Latvije, Ukrajine, Nemčije… skratka pisana druščina tekmovalcev.
Med več kot 400 prijavljenimi tekmovalci je bila tudi ekipa 25tih Strahcev, ki je odlično nastopala in dominirala v najmlajših kategorijah.
Kategoriji za najmlajše U7 in U9 sta se pomerili na ravninski zaviti travnati progi, medtem ko je starejše kategorije čakal razgiban in tehnično zahteven krog z dokaj strmim vzponom in spustom.

Mesec sušec (marec) je upravičil svoje staro ime in postregel z vročim soncem ter suhim vremenom kar je pomenilo, da so tekmovalci v gozdnatem delu proge dostikrat izginili v oblaku prahu…

Ugodne epidimiloške razmere ter prelepo vreme je privabilo številne gledalce, kar je dalo dirki poseben čar, tekmovalcem na progi pa dodatno spodbudo. V bodoče si lahko le želimo še več takih tekem.

Čestitamo vsem tekmovalcem in hvala vsem navijačem za bučno podporo!

Prvi trije po kategorijah v katerih smo nastopili Strahci:

V kategoriji U7 W je prvo mesto osvojila Neža Šekoranja (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Lucija Lampe (MBK ČRNI VRH) in tretja Zara Žlender (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U7 M je bil najhitrejši Fran Žuk (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE), drugo mesto je osvojil Žan Pregl (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U9 M je zmagal Matic Osenar (SD STRAHOVICA), drugi je bil Ted Ravnihar (KK ZAVRŠNICA) in tretji Mark Pregl (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U11 W je prvo mesto osvojila Anamarija Kosec (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Nicole Nižić (BK GROBNIK) in tretja Klara Pregl (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U11 M je zmagal Ožbej Lampe (MBK ČRNI VRH), drugi je bil Bor Križan (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE) in tretji Nejc Vertačnik (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U13 W je bila najhitrejša Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Ula Ravnikar Bolčina (CALCIT BIKE TEAM) in tretja Neža Utranker (2SIMPL CELJE).

V kategoriji U13 M je bil najhitrejši Filip Noršić (BBK ŠIŠMIŠ), drugo mesto je osvojil Miha Dakskobler (MBK ČRNI VRH) ter tretje Aljaž Boškin (KD SLOGA 1902 IDRIJA).

V kategoriji U15 M je zmagal Samuele Manià (U.C. CAPRIVESI), drugi je bil Luka Maksimović (ENERGIJATEAM.COM) in tretji Lenart Dejak (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE).

Uradni rezultati (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)