Letos so zimske počitnice kar pohitele, a nič zato. Z njimi je prišel tudi smučarski tečaj, priložnost, da se zopet družimo na snegu, učimo prvih zavojev in izboljšujemo tehniko naših tečajnikov. Kaj smo počeli?

1. dan: ne glede na to, ali so se tečajniki našega tečaja udeležili že decembra, ali pa so smučali drugje, vedno naredimo preizkus znanja. Tudi danes je bilo tako. Tečajniki nadaljevalnih skupin so tako glede na njihovo predznanje v kar šestih skupinah preko različnih vaj utrjevali in nadgrajevali znanje. Začetniki pa so sprva na ravnini preko igre spoznavali opremo in se navajali nanjo, nato pa se naučili zaustavljanja. Preizkusili so se v prvih zavojih na manjši klančini in se vozili s “trakom”. Snežne razmere so bile enkratne, naj le tako ostane skozi vse štiri dni našega tečaja …

2. dan: še en uspešen dan je za nami. Začetni tečajniki, ki niti več niso “začetniki”, so se še včeraj učili zaustavljanja, danes pa so se že vsi peljali z vlečnico in smučali po pravem smučišču. Ostali tečajniki so premagovali strmine po celotnem smučišču. Spoznavali in utrjevali so tehnike glede na njihovo predznanje. Mlajši so nabirali “kilometrino” z vijuganjem, hitrejšo vožnjo po strmini, postopnim prehajanjem iz klinastega v paralelni položaj smuči. Druge skupine so utrjevali gibanje, vbod palice, prenos teže iz ene noge na drugo. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, sončno, a nekoliko bolj mrzlo kot včeraj. Letos je “Kranjska” res sanjska. Kako uživamo, si poglejte v galeriji, ki jo vsakodnevno posodobimo z novimi foto utrinki.

3. dan: če vprašate naše smučarje, kaj smo delali danes, bodo rekli – smučali! Če jih boste vprašali, kako smo se imeli, bodo rekli – super! Oboje še kako drži. Vsi tečajniki se vsak dan naučijo česa novega in izboljšajo svojo tehniko smučanja. Največji napredek se vedno najbolj pozna pri tečajnikih, ki se prvi dan tečaja šele spoznavajo z opremo, proti koncu tečaja pa že samostojno uporabljajo vlečnico in “vijugajo” po smučišču. A tudi v drugih skupinah so tečajniki utrjevali novo znanje. Škoda, da je jutri že zadnji dan tečaja …

4. dan: pa smo prišli do konca smučarskega tečaja. Z nasmejanimi obrazi smo zapustili kranjskogorske strmine in se ravno prav utrujeni odpravili še zadnjič proti avtobusu. Pred odhodom so vsi tečajniki prejeli diplomo, medaljo in sladko presenečenje, za kar se zahvaljujemo našim sponzorjem. Tečaj je bil izjemen in nepozaben v marsičem. Celoten tečaj je bil obsijan s soncem, malce je res bilo hladno, a smo na mraz ob dobri družbi in snežnih razmerah kar malce pozabili. Ob koncu tečaja si učitelji vedno z veseljem odahnemo, da ni prišlo do poškodb in da smo se domov vrnili zdravi.

Hvala tudi vam, starši, za zaupanje.

Na našem Youtube kanalu (KLIK) si lahko ogledate nekaj video utrinkov.

Smučarski pozdrav!